Theaterconcert "Vreemde Zaken"

Koor sWing zingt op zondagmiddag 4 november bij  het theaterconcert 'Vreemde Zaken'  zeventien nummers in vijf zangblokken waarin verschillende facetten van de liefde worden bezongen. In het Grieks mythologische verhaal dat, begeleid door strijkers en tussen de zangblokken door verteld wordt, spelen Eros en Aphrodite een gevaarlijk spel..

Synopsis

Op de Olympus, een berg waarvan de toppen tot hoog in de hemel reiken, hebben de oppergod Zeus en zijn vrouw Hera, de godin van het huwelijk, regelmatig knallende ruzie met elkaar omdat Zeus niet trouw is aan Hera. Dit keer heeft Zeus zijn oog laten vallen op Demeter, de godin van de aarde. Hieruit wordt Persephone, de godin van de lente,  geboren. Als de god Hades, deze jonge godin naar zijn onderwereld ontvoert, weigert Demeter voor de aarde te zorgen. De mensheid dreigt van honger te sterven. Daarom eist Zeus dat Hades Persephone steeds terug laat keren naar haar moeder. En daarmee keert telkens weer de lente terug op aarde.

I        Liefde en trouw       

Het concert begint met The long and winding road, een lied over onmacht in een relatie of huwelijk. Daarna volgt een muzikale introductie uit Pulcinella. sWing zingt over de mooie liefde.

II        Ontrouw en jaloezie   

Het drama wordt ingezet met Canzonetta uit Pulcinella en het gedicht Liedje van Judith Herzberg, over de harde waarheid en de zoete leugen. Aphrodite wordt geïntroduceerd met een tango. De oppergod Zeus verleidt Demeter, de godin van de aarde. sWing zingt over ontrouw en jaloezie.

III       Moeder aarde

Dit zangblok begint met het prachtige lied: 'Earth Song', als een ode aan de godin van de aarde, die voor voedsel  zorgt.

IV       Ondergang - winter

Uit de affaire van Zeus en Demeter wordt Persephone, de godin van de lente, geboren. Persephone wordt geschaakt door Hades, de onzichtbare god van de onderwereld. Het koor zingt over angst, verlies en ondergang.

V        Nieuw leven en finale

Voor de mensen dreigt de hongersnood, omdat Demeter weigert voor haar aarde te zorgen. Zeus beseft maar al te goed dat de mensheid gered moet worden. Daarom mag Persephone telkens weer terugkeren op de aarde, als steeds weer het wonder van een nieuw begin. De vertelling wordt ondersteund door vlotte muziek van Unico van Wassenaer. Ook de finale van sWing is vrolijk en swingend en eindigt met een fijne meezinger.

Dit concert is uniek in haar soort. Op een zeer luchtige manier combineert sWing zang met theater. Een prachtig concert voor een zondagmiddag.

Datum: Zondag 4 november 2018

Aanvang: 15.00 uur

Toegang: Voorverkoop: € 10.00; kinderen tot 12 jaar: € 5,00; Opa en oma’s, die hun kleinkinderen meenemen, daarvoor is de entree voor de kinderen gratis.